Poederblussers en gebruik

Poederblusser (Multifunctioneel)

ABC poederblussers (ook wel droge poederblussers genoemd), zijn geschikt om brand- en brandgevaar van klasse A, B en C te bestrijden. Dat omvat brandende vaste stoffen, vloeibare branden en gasbranden. Ze zijn zeer breed inzetbaar en worden daarom gebruikt in engineering workshops, auto's, boten en soms in huizen. Het is belangrijk dat klanten zich ervan bewust zijn dat poederblussers zeer krachtig zijn, maar ze hebben ook nadelen. Het poeder is zeer krachtig en zal overal verspreiden wanneer de poederblusser is geactiveerd. Bijvoorbeeld meubilair in contact met het poeder is zeer moeilijk te reinigen en er bestaat een risico op inademing, vooral in kleine ruimten.

Poederblussers hebben een zeer hoge bluscapaciteit en kunnen ingezet worden voor het blussen van vaste-, vloeistof- of gasbranden (brandklasse A, B en C). Bovendien kan hiermee onder spanning staande apparatuur worden geblust. Rekening moet echter worden gehouden met gevolgschade van bluspoeder op elektronische- en fijnmechanische apparatuur.

Inhoud poederblussers

Het poeder van een ABC-brandblusser bestaat uit een mengsel van ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat. Wanneer met een poederblusser is geblust, dan moet het overgebleven poeder met een industriële stofzuiger worden verwijderd, en nooit met water schoonmaken.

Waar kan ik mijn poederblusser het beste voor gebruiken?

Poederblussers kunnen worden gebruikt bij branden met organische vaste stoffen, vloeistoffen zoals vet, vet, olie, verf, benzine, enz., Maar nooit op elektrische branden, maar juist weer wel met gasbranden. Een poederblusser heeft een groot blussend vermogen, is geschikt voor vele soorten branden, niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig.

Attentie

Veilig bij gebruik op elektrische apparatuur, hoewel het niet gemakkelijk in de ruimten in apparatuur komt waardoor de brand weer kan opladen. De poederblusser zorgt ervoor dat de brand afkoelt, daardoor is voorzichtigheid geboden dat de brand niet weer opnieuw voorzichtig worden gezet dat het vuur niet weer opvlamt. Er bestaat gevaar voor inademing als poederblussers binnen gebouwen worden gebruikt. Daardoor worden poederblussers niet meer aanbevolen voor gebruik in afgesloten ruimten.

Een nadeel van een poederblusser is dat het ABC poeder na gebruik van de poederblusser zeer moeilijk op te ruimen is. Zoals gezegd moet het ABC poeder na gebruik van een poederblusser met een industriële stofzuiger worden verwijderd.

Hoe poederblussers te gebruiken

Houdt er rekening mee bij gebruik van poederblussers binnenshuis, dat de poederwolk uw zicht beperkt en u dus mogelijk de uitgang niet meer vindt. Gebruikt u de poederblusser buiten, controleer de windrichting. Blus met de wind mee, zodat de poederwolk en de rookgassen van de brand van u af waaien.

Hoe werkt een poederblusser?

Net als bij bijna alle blusmiddelen functioneert het poeder als een thermische ballast waardoor de vlammen te koel zijn voor de chemische reacties om door te gaan. Sommige poeders geven ook een kleine chemische remming, hoewel dit effect relatief zwak is. Deze poeders geven aldus een snelle knockdown van vlamfronten, maar mogen het vuur niet onderdrukken.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein