Vraag en Antwoord

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over brandblussers, poederblussers en het onderhoud


Mijn poederblusser drukmeter geeft te hoge druk. Is dit een probleem?

Als de naald nog steeds in het groene gedeelte van de meter ligt, is het oké. Als het echter in het rood is gekruist, heeft de brandblusser onmiddellijk aandacht nodig.

Mijn borgpen is gebogen? Moet ik de pin vervangen en hoe?

Ja, de pin zou vervangen moeten worden, voordat het in een noodgeval zou kunnen komen. Het kan vervangen worden door het breken van de sabotageafdichting, het verwijderen van de oude pen, het inbrengen van een nieuwe pen en het vervangen van de sabotageafdichting. Dit moet door een bekwaam persoon worden uitgevoerd.

Wat betekenen de kleuren van de blusmiddelen?

De etiketten (tamper seals) worden jaarlijks vervangen. Er is geen vereiste dat bepaalde kleuren worden gebruikt, maar de meeste servicemonteurs veranderen elk jaar een andere kleur om het te vergemakkelijken van welke eenheden zijn gediend en die nog moeten worden onderhouden.

Bij sommige schuimblusapparaten staat dat ze veilig zijn voor gebruik bij elektrische branden. Welke verklaring is juist?

Beide uitspraken zijn juist. Sommige schuimblusapparaten zijn daarvoor getest om ervoor te zorgen dat ze, wanneer ze worden gebruikt volgens de instructies van de fabrikant, per ongeluk op elektriciteit kunnen worden gespoten zonder de gebruiker te beschadigen. Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat de stroom is uitgeschakeld voordat u een elektrisch vuur aanpakt.

Moet ik NCP - KIWA gecertificeerde ingenieurs gebruiken en waarom?

NCP en KIWA gecertificeerde ingenieurs hebben niet alleen de juiste training gehad en het examen geslaagd om een servicetechnicus te worden; Ze zijn ook afzonderlijk getest door een KIWA-beoordelaar om hun competentie en kennis te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat het werk van de ingenieur van de hoogste kwaliteit is en volledig voldoet aan de relevante Nederlandse NEN 2559 normen.

Moet ik pictogrammen boven de brandblussers hebben?

Het etiket op de voorkant van een brandblusser bevat alle informatie die nodig is voor de werking en het onderhoud van de poederblusser, dus fungeert als eigen teken. Dat gezegd hebbende, raadt de laatste herziening van de NEN 2559 en NEN 4001 aan dat gebruik wordt gemaakt van pictogrammen, zodat het makkelijker kan worden herkend wanneer en welk type brandblusser op elke locatie ontbreekt.

Zijn CO2 brandblussers geschikt voor vloeibare branden in open lucht?

CO2 werkt verkoelend, dus is het minder efficiënt wanneer het buiten gebruikt wordt omdat het gas snel verspreidt door de windrichtingen.

Kan ik CO2 brandblussers op computers gebruiken?

Ja, CO2 is ideaal voor gebruik op computers en andere elektrische / elektronische artikelen, aangezien het geen residu achterlaat.

Is CO2 veilig voor gebruik in computerzalen?

Ja, zolang de gebruiker zich niet te lang aan de CO2 blootstelt, aangezien het een vergiftiging is en verstikking kan veroorzaken.

Wat zijn de beste brandblussers voor thuis?

Schuimblussers, indien op olieen en vetten getest, zijn ideaal voor het huis. Dekking van klasse A (vaste stoffen zoals hout, papier, enz.) En klasse B (brandende vloeistoffen en vloeibaar vloeibare stoffen) deze blusmiddelen zijn ook veilig om gebruik te maken rond live-elektriciteit (vanaf 1 meter afstand). Als u een diepvriezer hebt, dan zou een ABF schuim of ABF natte chemische blusmiddel de voorkeur hebben.

Ik heb een brandblusser nodig voor een boot. Wat moet ik gebruiken?

Een poederblusser zou de grootste dekking bieden, maar het gebruik van poeder in een ingebouwde hut kan visie verstoren en ademhalingsproblemen veroorzaken, dus een schuimblusser zou de veiliger optie zijn. Koop hier uw veilige en betrouwbare schuimblussers online.

Wat zijn MED-brandblussers?

De Marine Equipment Directive (MED) zorgt ervoor dat alle apparatuur die het MED-scheepswiel heeft dat voldoet aan de eisen van internationale conventies, ook voldoet aan een veiligheids- en prestatienorm voor de scheepvaart.

Kan ik zelf een brandblusser hervullen?

Een bevoegde persoon kan na het gebruikt van de brandblusser een brandblusser hervullen, maar tenzij ze hiervoor gekwalificeerd zijn, anders zou de brandblusser niet meer voldoen aan de NEN normen.

Hoe vaak moeten brandblussers worden bijgevuld?

Een brandblusser dient na gebruik opnieuw opgevuld te worden, maar in het algemeen moet een schuimblusser elke 5 jaar zijn hervuld, getest en poederblussers 10 jaar hervullen en revisie opgeladen.

Er is roest op mijn poederblusser. Moet het vervangen worden?

Het is raadzaam om de poederblusser te laten onderzoeken door een ingenieur. Over de levensduur van een blusmiddel kunnen er kleine tekenen van corrosie optreden een ingenieur dient de poederblusser te onderzoeken om te bepalen of de corrosie al dan niet aanvaardbaar is of niet.

Kan ik mijn poederblusser op de vloer zetten?

Poederblussers kunnen op de vloer geplaatst worden als ze op een standaard staan. De standaard beschermt de bodem van de poederblusser tegen condensatie van een koude vloer die uiteindelijk corrosie kan veroorzaken.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein